2013-04-20





Bazsalikomos paradicsomleves 
gyufatésztával . . .







Gyakori vendég konyhánkban ez az üde savanykás leves...egyszerűen csak azért ,mert szeretjük :)
Édesen és sósan is  . . .

  

Hozzávalók . . . 


  • 1,5 l zöldséges alaplé
  • 90 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 ág friss bazsalikom
  • 1 ág zellerzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors

Elkészítés . . . 


Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, és ízesítsd borssal. Tedd bele a zeller zöldet. Forrald össze, majd botmixerrel mixeld össze a levest.Mixelés előtt vedd ki a zellert :)
Főzz bele általad kedvelt leves tésztádból egy maréknyit.
Szórd bele a bazsalikomot, és hagyd lehűlni.

Tipp . . .

Grissinit ropogtatni mellé igazán klassz ötlet...elkészítéséért lapozzatok vissza a blogban :)











Nincsenek megjegyzések: