2013-05-13


Halgolyók . . .
tejszínes kapormártással





Hétvégén szívünknek fontos, rég nem látott vendégeket vártunk, ezzel a könnyed előétellel  kínáltam őket . . .


Hozzávalók . . .4 főre/ 12 db-hoz


~ 60 dkg halfilé (esetemben ponty)
3 szelet szikkadt  kenyér vagy zsemle
3db keményre főtt tojás
1 egész tojás
1 ágacska friss kakukkfű
só,bors
frissen reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
1-2 ek olíva olaj


Tálaláshoz . . .

tejszínes kapor mártás 
grillezett cukkini csíkok
paradicsom




Elkészítés . . . 

A halfilét éles késsel csíkokra vágjuk és aprító gépbe tesszük. Kenyér belsejét is bele tépkedjük, kemény tojásokat és fűszereket hozzáadva  az egész tojást beleütve formázható masszává turmixoljuk.
Muffin formát olajos ecsettel kikenjük,( vagy papírkapszlikkal béleljük ) vizes kézzel kis maréknyi golyókat formálunk. (tepsibe téve is szépen tartja golyó formáját a massza) Meglocsoljuk kicsi olíva olajjal gombócainkat és 180°C-on kb 20 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a kapor mártást.az előzőekben leírt módon.
Díszítéshez egy cukkinit megmossunk és krumplihámozó segítségével vékony csíkokat vágunk hosszanti irányban.Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben olíva olajon átsütjük. Az elkészült halgombócok tetejére igazítjuk és friss paradicsommal díszítjük, kapor mártással kínáljuk. Előételnek is nagyon finom akár hidegen is. Párolt rizzsel vagy sült krumplival tálalva már önálló fogásként is megállja a helyét :)







Nincsenek megjegyzések: