2013-05-13


Pikáns csirkeszárnyak . . .
ananászos rizzsel





Pipi szárnyak sok helyen a főételnek méltatlan, ételek listáján szerepelnek . . . pedig nincs is jobb mint a ropogós  szaftos szárnyacskák  majszolása :)
Mi nagyon szeretjük, így többször előfordul az asztalunkon sokféle variációban.
Most egy  pikánsabb változatát hoztam . . .



Hozzávalók  . . . 4 főre

8 db csirkeszárny


Páchoz . . .

2 ek méz
4 ek kechup
1 ek mustár
só,bors
fél vöröshagyma(kockára vágva)
1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma(finomra reszelve)
csilipaprika(ízlés szerint)
1 kk gyömbér frissen reszelve (por alakban is jó)
1 ek sötét szójaszósz

Ananászos rizshez . . .

50 dkg rizs
fél fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 ek vaj
1 l alaplé
1 kis doboz kockázott ananász konzerv
 ( legfinomabb frissen feldolgozott gyümölcsből:)


Elkészítés . . . 

Pác hozzávalóit egy tálban nemes egyszerűséggel összekeverem és a megtisztított , megmosott csirkeszárnyakat alaposan megforgatom benne. Lefedve a tálat lehetőség szerint 1-2 órára hűtőbe teszem (kicsit összeérjenek az ízek), de azoonnal is süthető
Majd előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc pirosra sütöm. Vigyázni kell, mert a méz miatt megéghet a husink, (mint látjátok nálam is kissé megpirult :) érdemes félidőben sütőpapírt tenni rá.
Miközben  sülnek a szárnyak a rizst is elkészítjük . . .Folyó víz alatt leöblítjük a rizsszemeket  majd 1 ek vaj és olaj keverékén fél fej hagymát pirítunk. Erre tesszük a rizst és felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével. Hozzá keverjük a felkockázott ananász darabokat és együtt fedő alatt forrásig pároljuk.Forrás után pár perccel elzárjuk a lángot és lefedve fedő alatta forró gőzben  hagyjuk megdagadni a rizsszemeket.
Tálalásnál a sült hús szaftját kevés  vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítem és a tányérra tálalt ételre  kanalazom :)





Nincsenek megjegyzések: