2013-06-10




Tejbedara -
epres, gyömbéres, citromos öntettel








Aki szereti a tejbedarát, szíve csücske lesz ez a sütés nélküli finomság...


Hozzávalók . . . 
6 személyre

tejbe darához  -

1 l tej
20 dkg búzadara
csipet só
4 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja


Öntethez -

20 dkg eper(akár dzsem is lehet)
1 kk őrölt gyömbér
1/2 citrom leve és reszelt héja
10 dkg cukor



Elkészítés . . .

Hideg vízzel átöblített edényben tejet melegítek, majd pici só , kétféle  cukrot  és a dara hozzáadásával sűrű,ragacsos  pépet készítek. Fél citrom héját reszelem bele. 
Jelen esetben, 6 lyukú szilikon muffin sütőt használtam alapformának (de bármi más forma is megteszi),amibe beletöltöttem a pépet és hűlni hagytam. Majd hűtőszekrénybe téve tovább dermesztettem.

Eközben elkészítettem az öntetet.
A friss epret megmosom és villával alaposan összetöröm,citromlével és reszelt héjával ízesítem,majd kis lángon hevítve hozzá adom a cukrot és a fűszereket. 
Amennyiben dzsemet használtok,cukor hozzáadásával csak óvatosan!
Éppen csak felforralom az  öntetet  a tűzhelyen és már kész is :)
Akár melegen vagy hidegen a tejbe dara korongokhoz kínálom  . . . 
Ízlés szerint tálalom.




























Nincsenek megjegyzések: