2013-07-27




Gyömbéres - Cukkinis kevert süti . . .

ropogós dióval








Cukkini dömping beindult! Általam nagyon kedvelt zöldség,
aminek felhasználhatóságát tekintve a számtalan
 jelzővel illetném . . csupa-csupa pozitívummal :) 
Sokszor főzök belőle finomságokat, 
de édességet még nem készítettem.

Sok helyen láttam hasonló recepteket a világhálón, 
egy kis módosítást eszközöltem a gyerekeim megtévesztésére,
 mert ugye a zöldségféle nem mindegyikük kedvence ;)






Hozzávalók...
20 X 30 cm-s tepsihez

20 dkg cukor
25 dkg liszt
3  tojás
2,5 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj
10 dkg durvára vágott, pirított dió
30 dkg reszelt, lecsöpögtetett cukkini
friss gyömbér reszelve(kb 3cm)
fél citrom reszelt héja



Elkészítése...

Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, tepsit sütőpapírral béleljük.
Cukkinit megtisztítjuk,magját kivájjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük, olajat belecsorgatjuk, majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük.
 Előzőleg a diót serpenyőben megpirítjuk és durvára törjük, 
masszához adjuk. Fahéjjal, reszelt citrom héjával és 
gyömbérrel ízesítjük. Legvégül a lecsepegtetett cukkinit
 is hozzá keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben alsó rácson kb 20-25 percig sütjük(tűpróba)



Tipp...

Porcukorral hintve és baracklekvárral kínáltam, 
de csokival leöntve is el tudom képzelni :D




















Nincsenek megjegyzések: