2013-08-14




Répával töltött Húsrolád . . .
tejszínes petrezselymes krumplival





Nagyon szeretem a jó minőségű darált húsokat, mert sokféle és változatos ételeket lehet belőle "varázsolni" az asztalra , éppen ezért gyakori vendég a miénken :)))
  




 Rolád hozzávalói . . . 4 személyre

1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg sárgarépa
50 dkg darált sertéshús
1 db tojás
frissen őrölt bors, só
2 ek mustár, 1 tk oregánó, 
4-5 levél friss  bazsalikom
1 kis ág kakukkfű
zsemlemorzsa
olaj a sütőpapírhoz


 Köret hozzávalói . . .

személyenként  2-3 szem burgonya
2 dl tejszín
8 dkg vaj
1 tk mustár
1 tk étkezési keményítő
só,bors


 Elkészítése . . . 

A sárgarépát megtisztítjuk és zöldség hámozóval nagyon vékonyra vágjuk  hosszában.
Dobjuk 2-3 percre forró sós vízbe, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Hagymákat apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adva hozzá, hogy formázható masszánk legyen.
Egy darab sütőpapírt átkenünk vékonyan olajjal és a húsos masszánkat folpakkal lefedjük, és egy  nyújtófa segítségével, téglalap alakúra nyújtjuk. A fóliát eltávolítjuk és a répa szeleteket elrendezzük a húsos masszán. A a sütőpapír segítségével feltekerjük roláddá. A sütőpapír alatta marad,ezzel együtt tepsire tesszük (spórolva a mosogatást :)))Kevés vizet öntsünk alá és 190 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig süssük. Közben én locsolgattam egy párszor a sütőpapíron felgyűlt zsírral.
15 -20 percet pihentessük sülés után, így szépen szelhető lesz :)
Köretünket elkészítjük amíg sül a rolád.A burgonyákat meghámozzuk és tetszőleges formájúra vágva sós vízben puhára főzzük.
Mártáshoz a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet és a főzőtejszínben elkevert keményítővel felöntjük.Sózzuk,borsozzuk és a mustárral még ízesítjük. "Rottyan egyet" és már ész is :)
Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, pici vízzel hígítsuk. Főtt burgonyánkra csorgatva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: