2013-09-24





Csokis bécsi puffancsok . . . 





Egy  receptes könyvben találta Domi ezeket a helyes kis puffancsokat.A tésztája linzer , amit ő a legjobban szeret :) Nekiláttunk és együtt gombócoztunk  :)
Ganache krém maga , az a finomság amit csak úgy magában is szívesen elfogyaszt a csoki falókhoz tartozó ember . . .Ez a klasszikus párizsi krém, csupán tejszín és csokoládé keveréke.





Hozzávalók . . . 24 db -hoz


18 dkg puha vaj
4 dkg porcukor
1 tk vanília aroma
18 dkg  liszt
4 dkg kukoricaliszt
csipet só

krém...

Franciák ganache-nak(gánázs) nevezik ezt a tejszínes krémet 

10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
1 ek Holland kakaópor(opcionális)
6 ek tejszín




Elkészítés . . .


Sütőt előmelegítjük 190 fokra.Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk.
A vajat a cukorral simára keverjük, vanília aromával ízesítjük. 
A kétféle lisztet elvegyítjük és a vajas masszához kavarjuk, vigyázva ne legyen csomós :)
A tésztát 4 felé vágjuk és mindegyik halmocskából 6-6 kis gombócot formázunk. Sütőpapírra sorakoztatva enyhén megnyomjuk, hogy ne guruljanak el, legyen pici "talpuk". 
12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.Pár percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ganache krémhez, egy kisebb nyeles lábasban tejszínt melegítünk és hozzá tördeljük a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt kakaóport is bele keverjük. Tűzről levéve kihűtjük és hűtőbe tesszük pár órára ,amíg a krém állaga vajszerű nem lesz. 
Puffancsokat óvatosan félbe vágjuk és a csokis krémmel töltjük...Nem kell félbe vágnia tészta golyót, akár 2 db-ot is össze ragaszthatunk a fincsi ganache krémünkkel..
Azonnal fogyasztható , jól záródó dobozban hűtőben ( tejszín miatt) több napig is tárolható.
Nagyon-nagyon finom, ezért legközelebb minimum dupla adaggal indítunk :)











Nincsenek megjegyzések: