2013-09-23





Túrós - Paprikás  Pulyka rolád . . . 
párolt rizzsel








Túró kedvelőknek és húsimádóknak ajánlom ezt a szaftos , látványos töltött roládot.
 Lehűtve hidegtálakhoz, de akár szendvics feltétnek is jó megoldás lehet...


Hozzávalók . . .

50 dkg darált pulyka hús
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma préselve
só, fehér bors
1 ek paradicsompüré
1-1 kk oregáno és kakukkfű
1 ek olíva olaj
1 szikkadt zsemle 
1 kisebb tojás

töltelékhez...

25 dkg túró
1 kisebb tojás
só, fehér bors
 1 ek finomra vágott petrezselyem
1 ek tejföl
1 ek búzadara
1 kisebb pritaminpaprika felkockázva








Elkészítés . . .


Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Egy nagyobb tepsit előkészítünk, ne kelljen majd maszatos kezünkkel ügyetlenkednünk ;)
Szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva a darált húshoz keverjük.Apró kockára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és fűszerekkel ízesítjük. Olívaolajat is bele dolgozzuk. Kevés zsemlemorzsát tehetünk hozzá, hogy a masszánk szépen összeálljon.
Töltelékhez a túrót egy villával átnyomkodjuk, sózzuk borsozzuk és a kis kockákra vágott pritamin paprikával dúsítjuk.Tejföllel finomíthatunk állagán (ez a túró nedvesség tartalmától függ), de ne legyen túl laza, mert kifolyik sütés közben a húsból. Tojást és búzadarát adunk hozzá kötőanyag gyanánt. Jól dolgozzuk át kezünkkel. Frissen vágott petrezselyemmel színesítjük a látványt :)
Húsos masszát egy sütőpapíron egyenletesen elterítjük és rákanalazzuk a tölteléket, amit szintén óvatosan elsimítunk rajta. A Sütőpapír segítségével felgöngyöljük rolád alakban és átemeljük papírostól az előkészített tepsinkre. 180 fokon 30 -35 perc alatt jól átsül a roládunk.









Tipp . . .

Sütés után kicsit pihentessük a hús roládot, hogy szépen fel tudjuk szeletelni.
Párolt rizs remekül illik hozzá.
 Másnap szendvicsbe téve is megállja a helyét :)














Nincsenek megjegyzések: