2013-10-22





Almás kenyérke









Illatozó almák mindenhol a piacon . . . mi mindenféle elkészítési 
formában szeretjük.
Kipróbálásra váró receptjeim között bukkantam rá erre az 
eredetileg kuglófra megálmodott finomságra. 
Átalakítás–próbaverzió--nagy siker :)
A sütemény alján, ropogósra karamellízalt dió, nagyon 
jól harmonizál az omlós illatos tésztával.
Szeretettel ajánlom nektek, kik az almát nem csak ropogtatni szeretitek !









Hozzávalók . . .


(2 dl -es bögrét használtam mércének)
1,5 bögre finomliszt
1 kk fahéj
1 tk szódapor
12 dkg vaj
1 bögre barna cukor
1 bögre almaszósz
(2-3 db savanykás alma , citromos vízben 
puhára párolva, leve leöntve, gyümölcshús turmixolva)
1 tojás
+ 2 ek barna cukor, + 2 ek durvára darált dió










Elkészítés . . .



Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér 
formát kivajazunk ,és aljába 2 -2 ek barna cukrot 
és -darált diót szórunk, félretesszük.
Vajat, barna cukrot és tojást habosra keverjük, majd a lisztben
 elkevert szódaport és fahéjat apránként hozzá adagoljuk. 
A turmixolt almapürével dúsítjuk és ezzel is alaposan elkeverjük.
Az almás masszát a cukros -darált diós felületre halmozzuk,
 formát kissé a pulthoz ütögetjük , hogy a felesleges 
légbuborékok távozzanak a tésztából.
Előmelegített sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Pár perc várakozás után rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.




Tipp . . .



Almás kenyérkét szeletelés előtt, porcukorral hintjük.

A megmaradt natúr almapürét kínáltam mellé ;)
































Megjegyzés küldése