2013-10-22






Barackos - leveles  . . . 






Régebben keringett egy kép a közösségi portálon, amit akkor elmentettem 
magamnak, szimpatikus jelzővel ! Elnézegetve a képet, recept híján, 
már csak a megvalósítás volt hátra . . .








Hozzávalók  . . .


500 g leveles tészta
2 csomag vaníliás pudingpor
200 g natúr piskóta korong
1 cs Bourbon vaníliás cukor
7 dl tej+ 2 ek cukor
1 üveg őszibarack befőtt (lecsepegtetve, darabolva)

 tetejére...

porcukor és 100 g étcsokoládé



Elkészítés  . . . 


Sütőt előmelegítjük 180 fokra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 X 30 cm) és sütőpapírral béleljük. Pudingporból és tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk.
Leveles tésztát megfelezzük és az egyik felet, tepsi méreténél kissé nagyobbra nyújtjuk, villával megszurkáljuk és 6-8 perc alatt elősütjük. Erre azért van szükség, hogy a puding ne áztassa el a tésztánkat.








Következik a vaníliás massza, amit egyenletesen elkenünk a tésztán. Piskóta korongokat sorakoztatunk a tetejére és ezeket befedjük a barack darabokkal. Következik a tészta másik fele, amivel befedjük az egész süteményt. Ismét megszurkáljuk több helyen, hogy ne hólyagosodjon fel túlságosan. Ismét sütőbe tolva, 20 - 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kis pihentetés után, óvatosan a sütőpapír segítségével rácsra emeljük és teljesen lehűtjük. Tálalás előtt porcukorral hintjük és olvasztott csokoládét csorgatunk tetejére. Másnap igazán finom és szépen szeletelhető.

































Megjegyzés küldése