2013-10-22






Ropogós aszalt almaszirmok . . .




 Édes, ropogós és valami mennyei az íze :) Illat orgia - ami terjeng a lakásban amíg a karikák szárítkoznak...hm! Karácsony feelingje volt ! Igen-igen az abbahagyhatatlan kategóriába sorolandó (nálam) Most készítettem először sk aszalt almát, de tuti nem utoljára. Ez egy édes, fahéjas ropogós változat, legközelebb natúran is kipróbálom !




Hozzávalók . . .


6 db savanykás alma
5 ek barna cukor
1 tk fahéj
fél citrom leve
5 dl víz



Elkészítés . . .


Cukrot egy nagyobb edényben karamellizáljuk és óvatosan felöntjük vízzel(nagyon prüszköl a forró cukor) Ízesítjük fahéjjal és citrom levével.Addig melegítjük amíg az égetett  cukor teljesen fel nem olvad. Levesszük a tűzről és a megmosott-hámozott-magházától megfosztott-vékony karikákra vágott almákat megúsztatjuk benne. Cirka egy  óra fürdőzés után sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a karikákat, majd 100 fokos sütőben elkezdjük a szárítást.Sütő ajtaját támasszuk ki egy fakanállal, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.
kb egy óra elteltével megforgatjuk az almakarikákat és további 1 órán át csak az illatokkal telítjük pocakunkat. Akkor jó, ha gondos teszt alá bocsátva, ropog az almakarika :))) Nálam egy pár darab elpirult a sütőben, de az ízén cseppet sem csorbított! Sőt!
Szellős helyen tárolva sokáig eláll. Hihi eláll...na igen... ;)


Tipp . . .

Az alma úsztató levet ki ne öntsük, remek kompót alapot kapunk belőle...csak után kell tölteni friss gyümölccsel !




Megjegyzés küldése