2013-10-07









Sütőtök krémleves . . .









Forró, selymes, illatozó krémleves, ami már csupán a színével is hódít.
 Dorkámmal bekanalaztunk belőle és a második félével, már nem is bírtunk elbánni :)
 Elégedetten, teli pocakkal hallgatta az altató mesét :)





Hozzávalók . . . 4 személyre


20 dkg sütőtök
1 kis fej vöröshagyma
1 db közepes burgonya
1 db közepes sárgarépa
1-2  zsálya levél
só, törött fehér bors
kakukkfű
 1 gerezd fokhagyma
5 dl zöldség alaplé
1 dl tejszín
 frissen reszelt szerecsendió




Elkészítés . . .


Zöldségeket megtisztítom és kis kockára vágom, kis fazékba téve felöntöm az
 alaplével és puhára párolom. Ízlés szerint fűszerezem, majd botmixer segítségével 
pépesítem. Tejszínnel felöntve tovább selymesítek az állagán, ha túl sűrű lenne,
 hígíthatjuk tovább alaplével.
A forró krémlevest, fokhagymás -pirított zsemlekockával tálaltam.
Jó étvágyat :)





















Megjegyzés küldése