2013-10-10





Töltött burgonyás kiflik . . .



Maradt tegnap ebédről egy kis burgonya püré, amit sajnáltam volna kidobni, így születtek ezek a pehelykönnyű töltött kiflicskék. Lencse főzelék mellé kínáltam, de másnap reggelire is mentettem ki pár darabot :)




Hozzávalók . . . 32 db-hoz


tésztához...

15 dkg burgonya püré
10 dkg vaj
40 dkg liszt
1 tk só
1 tk cukor
2 dkg friss élesztő
1 dl tej
tejföl


töltelékhez...

4 db virsli
10 dkg reszelt sajt


tetejére...

víz, mák, szezámmag





Elkészítés . . .


Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. Burgonyapürét a vajjal meglangyosítjuk és a lisztes keverékbe dolgozzuk.Langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a masszához adagolva alaposan kidolgozzuk. Túl lágy lenne a tésztánk kevés lisztet, ha túl kemény tejfölt adagolunk hozzá. Az edény faláról leváló laza tésztát kell kapjunk :)
Letakarva, meleg helyen kelesztjük...kb 30 perc.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit szilikonos sütőpapírral bélelünk.
Tésztánkat 2 cipóra osztjuk és egyenként, 2-3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk.Éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Minden cikk szélesebb felébe negyed virslit és sajtot teszünk , majd a  csücske felé haladva feltekerjük. Vizes ecsettel átkenjük a kifliket és ujjunkat picit bevizezve mákszembe és szezámmagba mártva visszük fel a díszítést.
Előmelegített sütőben 10 12 perc alatt aranybarnára sütjük.



Tipp . . .


Feltétként de akár magában is kínálhatjuk. Másnap a fiúk reggelire ezt vitték, finom puha maradt :)))








Megjegyzés küldése