2013-10-22





Zabpelyhes - kenyérke . . .






Ez a zabpehellyel készült kenyér féleség , nagyon finom langyosan  kedvenc lekvárunkkal megkenve uzsonnára vagy akár vacsorára fogyasztva . . . törjetek ti is egy darabot belőle . . .





Hozzávalók . . .


22 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
1/2 kk só
3 dkg zabpehely + 1 ek a tetejére
3 dkg vaj 
12 ml tej + egy kevés a kenyérke kenéséhez







Elkészítés . . . 


Sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy kisebb tepsit sütőpappírral bélelünk.
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet , bele keverjük a sót , sütőport és a zabpelyhet. Vajat kis kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a lisztes keverékben.Hozzáöntjük a tejet, így egy lágy tésztát kapunk.borítsuk ki lisztezett felületre és gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát kapunk.Nyújtsuk ki 15 cm-es kerek formára és egy éles késsel osszuk a tetejét cikkekre. Kenjük le tejjel és szórjuk meg zabpehellyel. Előmelegített sütő középső rácsára  tolva úgy 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.Szép duzzadt kenyérkénket rácsra téve kissé kihűtjük, majd egy darabot törve kedven lekvárunkkal vagy befőttünkkel tálaljuk ! Jó étvágyat!











Megjegyzés küldése