2013-11-25






Rumos-diós trüffel ...








Nagyon kedves ismerős alapreceptjéből kiindulva kerekedtek ki ezek a golyócskák. Webcukrászda-cookie-dough. Elkészítésük egyszerűsége, nagy sikerélmény még egy konyhai műveletekben kevésbé jártas konyhatündér számára is :) 
Ízesítés bármilyen lehet, egyéni igényeinkhez alakítva;)
 Gasztro ajándékként is "finom" meglepetést okozhatunk szeretteinknek !










Hozzávalók ...
kb 40 db-hoz


12 dkg puha margarin
15 dkg barna cukor
2 ek tejszín(vagy tej)
1 tk rum vagy rumaroma
18 dkg finomliszt
0,5 kk só
5 dkg darált dió
5 dkg csoki lemez darabkák

Bevonáshoz...

10 dkg csokoládé
2 ek olaj

tetejére ... 

szórócukor, csoki reszelék, darált dió...






Elkészítés ...

 A puha margarint a cukorral kihabosítjuk, majd az átszitált lisztet, darált diót, tejszínt és rumaromát is hozzá keverjük. Amikor egynemű a masszánk, jöhetnek a lemezes csoki darabkák, amit szintén egyenletesen próbálunk elkeverni. Hűtőbe tesszük 1 órát , így könnyebb lesz vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű kis gombócokat formálnunk(Nálam a karalábé vájó volt a méret :)






Ismét hűtőbe tesszük a golyókat, majd vízgőzön olvasztott csokoládé-olaj keverékébe mártjuk. Sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk és ízlésünk szerint dekoráljuk a tetejüket. Újabb hűtés következik...immáron az utolsó fázishoz érve...
 bekebelezésre készen!!! :)




















Megjegyzés küldése