2013-12-09






Almás - mazsolás palacsinta ...
fahéjas öntettel






Nem recept...csak "ötlet kategóriában" futó palacsintákat osztanék meg veletek :) Alma rajongók előnyben !





Hozzávalók ...


20 dkg liszt
2 tojás
2,5 dl tej
2-3 dl szódavíz
1 kk szódabikarbóna
csipet só
2 alma -reszelve
1 mk fahéj
6 dkg olvasztott vaj
2 maréknyi mazsola(opcionális)


öntethez...

4 dl tej
2 ek cukor(ízlés szerint)
1 tk őrölt fahéj
0,5 csomag vanília pudingpor




Elkészítés ...

Amennyiben szereted a mazsolát, akkor beáztatjuk langyos vízbe,
majd amint megpuhult szűrőbe téve lecsepegtetjük.
Öntethez a tejben elkeverjük a vanília pudingport és a fahéjas cukrot majd enyhén sűrű krémet forralunk belőle.Tálalásig hűvösre tesszük, közvetlen a felszínét frissen tartó fóliával borítva,hogy ne "bőrösödjön" meg.
Lisztből-tojásból-sóból-tejből-szódavízből palacsinta masszát keverünk, majd hozzá adjuk a finomra reszelt almát, fahéjat, szódaport és selymesen folyós tésztát kapunk.Ha túl sűrűnek találnánk a tésztát szódavízzel hígítsuk tovább. Mazsolát elkeverjük a masszában és felforrósított palacsinta sütőnkbe, kevés olvasztott vajra kanalazva a tésztát szép aranybarna palacsintákat sütünk. Vastagabb és kiadósabb lesz a natúr változatnál, de ez benne a legjobb rész ;D Meg amikor alma-fahéj illat lengi be a konyhát :)A kicsik ilyenkor már ott toporognak mellettem, hogy mikor leszek már készen ?! ...Az öntet megfelel nekik majd a palacsinta után, nagykanállal kanalazva :)
Jó sok öntettel körítve a legfincsibb!!!
Jó étvágyat





Megjegyzés küldése