2013-12-30





Sajtos rúd ...




 Anyukám régi receptjei közt nézelődtem és végre előkerült a sajtos rúd recept!!! Régi-régi ízemlék ez már minálunk ... Anya hiányával és általa hagyott nagy űrrel tűzdelve ... Olyan finom úgysem lesz mint ahogy ő készítette, de valami hasonlóval próbálkozom ! 
Szeretettel ajánlom ezt az egyszerű sósságot elkészítésre!!!




Hozzávalók ...

30 dkg finom liszt
10 dkg darás liszt
25 dkg margarin/zsír
1-2 tk só
1 kk sütőpor
2 tojás sárgája
15 dkg reszelt sajt
1-2 ek tejföl(amennyit felvesz)

kenéshez 1 tojás


Elkészítés ...

Nagy tálba kimérjük a kétféle lisztet, vajjal elmorzsoljuk, sózzuk, a reszelt sajt felét is hozzá adjuk, majd a tojások sárgájával és tejföllel könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetjük... majd enyhén lisztezett felületen 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, felvert tojással lekenjük és a reszelt sajt másik felével hintjük. Derelye vágóval/pizza vágóval/éles késsel 1 cm széles csíkokat vágunk, kb 10 cm hosszúságra szabdaljuk :) ... Sütőpapírral bélelt lemezre téve 180 fokon 10-15 perc alatt világos aranybarnára sütjük ... 



Tipp ...

Bármilyen ízű kemény sajtot használhatunk, személy szerint füstölt sajtot is csempésztem bele :)Sokáig eltartható sós sütemény(lenne...)Kezdőknek is bátran ajánlom elkészítését, de csak dupla mennyiséggel érdemes... mert nagggyon fini ;)











Megjegyzés küldése