2014-02-05




Mogyoró - ropogós ...








Jelenleg nálunk ez a top 1 nassss :)
 Alapötlet Ágitól a Boldog kukta blog asszonykájától ered, aki darált diót használt ehhez a finomsághoz (boldogkukta.blogspot.hu)
nálam  ezúttal török mogyoróból készültek ...
Legközelebb pisztácia és mandula őrleménnyel is próbálkozni fogok:)







Hozzávalók ...

10 dkg darált török mogyoró
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
5 dkg liszt
1 narancs reszelt héja, és felének a leve

Díszítésnek tejszínhab, vagy olvasztott csokoládé



Elkészítés ...

Hozzávalókból, sima krémes masszát kavarunk, amit fél órára hűtőbe teszünk " ízek összeérése " célzattal ;)
Nem fog megszilárdulni, sűrű krémszerű állaga van ... 
Sütőt előmelegítjük 180 fokra és nagy tepsikre sütésálló papírt helyezünk. Egy teáskanál segítségével kb 5-6 cm-s köröket maszatolunk vékonyan a sütőpapírra. 





Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. 
Ennél a résznél  varázslatos az illatorgia:) 
Vigyázzunk! Nagyon könnyen megég és akkor képtelenség lesz papírostól feltekerni! Kárba vész a munkánk!
Sütőből kivéve várunk egy keveset, és határozott mozdulatokkal, kezünket nem megégetve közben, rolóvá tekerjük a papírt az illatozó korongokkal együtt. Így megadva a jellegzetes formát mogyorós chipseknek :)
Amikor kihűlt, óvatosan, a papírt letekerve leszedegetjük a csinos kis billegő chipseket.
 Igazából azért nem írtam pontos darab számot, mert az első sütőpléh termése, gyakorlatilag a pocakomba landolt, ugyanis túl sütöttem és iszonyat mód össze törődtek :(
Kb azért 40 db körül számolhattok a végeredménnyel.
Falatozás előtt közvetlen, tejszínhab csíkot nyomtunk a közepükre és apró mogyoró darabkákkal szórtuk. Hmmm ... habosság és robogósság! Királyság! 
Olvasztott csokoládéba mártogatva is nagyon finom! 
Fantáziádra bízva a tálalás :)
Amennyiben a vendégeidnek elkészíted
tuti favorit leszel "ropogós finomság" ügyileg!
Kötényeket felkötni! Ügyeskedjetek!























Nincsenek megjegyzések: