2014-03-22





"Márti" morzsa sütije ...














Elérkezett a blogkóstoló játék 15. fordulója, aminek ezúttal 
sunisuti.blog házi asszonykája a "játékmestere".
Blogot kóstoltam ... nem is akármilyent!
 Márti hogymegtudjuknezni.blog háziasszonya sok-sok 
finomsággal kápráztatja el a hozzá belátogató 
konyha tündéreket. Nem voltam könnyű helyzetben
 a választást illetően, ezért 2 receptet is
 elkészítettem tőle és még fogok is :D 
Ajánlom szeretettel, hogy látogassátok meg
 virtuális konyháját, mert érdemes!
Íme az egyik ajánlatom, amit egészen minit átalakítottam,
 azaz részben formát bontottam...





Hozzávalók...
(24 cm-s tortakarikához)

250 g fehér liszt
100 g rozsliszt
csipet só
150 g barna porcukor
1 tk sütőpor
1 tojás
150 g hideg margarin
2 ek kókuszreszelék
(opcionális)


töltelék...
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
2 ek cukor
tetszőleges fajtájú gyümölcs
nálam kivi-eper-ananász





Elkészítés...

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortakarika alját sütőpapírral borítjuk, oldalát kissé kivajazzuk.
Jól behűtött margarint kis kockákra vágjuk.
A száraz hozzávalókat, a kókuszreszelék kivételével, egy tálban alaposan elkeverjük, 
és a tojást elmorzsoljuk benne. A morzsolásra továbbiakban is
 nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ennek a sütinek a lényege
 ebben rejlik :D Szóval... a kockákra vagdosott margarint szintén elmorzsoljuk a lisztes-tojásos keverékben. 
Gyorsan kell dolgoznunk, mert a kezünk melegétől 
megolvadó zsiradék új jelleget kölcsönözne a tésztánknak.
Tejjel és cukorral megfőzzük a vanília pudingot.
Gyümölcsöket tisztítjuk és felaprítjuk.
A morzsa háromnegyed részét a tortaformába szórjuk és egyenletesen befedjük vanília pudinggal, megszórjuk a gyümölcs darabokkal.








A megmaradt tészta morzsánkhoz hozzá keverjük a kókusz reszeléket(opcionális) amitől kissé ropogós jelleget kölcsönzünk majd a sütinek. Előmelegített sütőbe tolva 25-30 perc alatt készre sütjük. Lehűtve, porcukorral hintve tálaljuk.
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D




























Nincsenek megjegyzések: