2014-04-28






Citromos Angyali eledel...















Nagyon rákattantam mostanában a 
"csészével mérős" süteményekre!
Semmi felhajtás és már ki is van 
keverve a tészta... Kevéske türelem után, 
citrusos illatfelhő, pillekönnyű édesség
...jaaa, hogy már el is fogyott?! :D






Hozzávalók...
22 cm-s formához
(1 csésze=250 ml)


1 csésze búza finomliszt
1 csésze kristálycukor
0,5 tk só
1 1/2 csésze tojásfehérje
(ami úgy 10-12 db tojásé volt)
1 citrom reszelt héja és 
kifacsart leve
1 tk étkezési keményítő
1 tk vanília esszencia

máz...

2 ek tejföl
3 ek porcukor
1 ek citromlé










Elkészítés...

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, formát kivajazzuk. 
A máz hozzávalóit össze keverjük és 
felhasználásig hűtőbe tesszük.
Lisztet a keményítővel átszitáljuk, félre tesszük.
Tojásfehérjét a sóval és cukorral habbá verjük.
Vaníliával, reszelt citrom héjjal és levével ízesítjük,
 majd kis adagokban hozzá forgatjuk a lisztes keveréket,
vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabot! :D
Sütő formába simítjuk a masszát és az előmelegített
 sütőben 35-40 percig sütjük(tűpróba)
Porcukrozott felületre borítjuk(formával együtt)
és saját gőzében hagyjuk langyosra hűlni.
Forma széle mentén éles késsel körbe vágjuk, 
rácsra helyezve meglocsoljuk a már elkészített mázzal.
Légiesen könnyed illatozó sütemény .D
Kötényeket felkötni! Jó sütögetést kívánok :D

















Megjegyzés küldése