2014-04-24






Sült tojásrúd ...










 





Mutatós és finom receptre bukkantam Ottisnál
aki a húsvéti főtt tojás újrahasznosítására
 buzdította olvasóit :D 
Finomfőzelék mellé kerestem valami húsmentes feltétet.
A recepten csak minimálisat változtattam, 
éppen hogy csak, szánk ízére igazítva :)
 Szívesen ajánlom figyelmetekbe kipróbálását!









Hozzávalók...
4 személyre

"tészta"

6 db keményre főtt tojás-fehér része
2 db (nyers) tojás-fehérje
csipetnyi só
őrölt fehér bors
2 ek liszt
1 kk édes nemes paprika őrlemény
kis maroknyi apróra vágott snidling



"töltelék"

6 db főtt tojás sárgája
2 db nyers tojás-sárgája
1 ek puha vaj
 őrölt fehér bors
1 kk mustár









Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit 
sütő fóliával/papírral bélelünk, félre tesszük.
Keményre főtt tojásokat szétválasztjuk
 sárga és fehér részre.






Tojás fehérjét csipet sóval habbá verjük, 
majd a lisztben elkevert piros paprika őrleménnyel
 óvatosan elkeverjük.
Hozzá adjuk az apró darabokra vágott főtt tojás fehérjét,
snidlinget, fűszerezzük és olíva olajjal lazítjuk.
A masszát sütőpapíros lemezre simítjuk(nálam-20 X 30 cm)
és forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt megsütjük.
Eközben a töltelékhez, a főtt tojás sárgáját 
villával össze nyomjuk, nyers tojás sárgájával, vajjal simára keverjük és ízlés szerint sózzuk,
 borsozzuk, mustárral kissé pikánssá tesszük.







A megsült tészta hosszanti feléhez kanalazzuk
 a tölteléket és a sütőpapír segítségével feltekerjük, 
majd újabb 8-10 percre sütőbe vissza toljuk.
Sütőből kivéve a papírba tekerve hagyjuk  langyosra
hűlni. Szeletelve tálalhatjuk, friss salátával,
vagy szendvicsbe, nálunk főzelék mellé volt feltét.
Kötényeket felkötni! Tekerjetek egyet :D



























Megjegyzés küldése