2014-04-15





Tagliatelle,
paradicsomos-laska gombával...








Gyorsan finomat elv érvényesült a mai ebédünknél ...
azaz ötletelés tésztás verzióra...
Vigyétek és készítsétek el :D





Hozzávalók...
6 személyre


300 g laska gomba
400 ml egész/hámozott paradicsom-
 konzerv pürésítve
2 ek ketchup
2 ek olíva olaj
2 ek vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, őrölt bors
friss bazsalikom levelek(10-15)
1 tk barna cukor(opcionális)
500 g Tagliatelle
(széles metélt)







Elkészítés...


Nagy edényben vizet forralunk pici sóval és 1 ek olíva olajjal.
Serpenyőben az olvasztott vajon és olíva olajon üvegesre 
pároljuk a kis kockára vágott vöröshagymát. 
Laska gombát vékony csíkokra szeleteljük és a vöröshagymához adjuk. Paradicsom pürével felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük. Sok-sok bazsalikom levelet használtam,
 mert abból a kevés sosem elég! :D 
Amikor a mártás szépen besűrűsödött, és időközben kifőtt Tagliatelle tésztánk, arra halmozva, bazsalikom levelekkel megszórva, azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!


















Megjegyzés küldése