2014-05-07







Almás-epres 
réteskosárkák...













Igazából ez a rétes kosárka, maradék 
felhasználás célzattal született.
Ugyanis a csomag réteslapból kimaradt 2
amit azonnal fel kellett használnom...
a gyümölcsök szintén adottak voltak, így 
elkészültek "ŐK" Legközelebb rebarbarával 
és más gyümölccsel kombinálva is el fog készülni :)
Nagyon egyszerű és szerintem látványos is...
Vegyétek, vigyétek!














Hozzávalók...
9 db-hoz


2 levélnyi réteslap
50 g olvasztott vaj
2 db zöld alma
150 g eper
1 ek zsemlemorzsa
1 ek kókusz reszelék
1 kk fahéj
1 ek barna cukor




díszítéshez...

eper 
200 ml görög joghurt
1 cs vaníliás cukor









Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin
 sütőformát vagy kosárka formákat előkészítjük, 
olvasztott vajjal vékonyan kikenjük őket.
Egy kis serpenyőben kókuszreszeléket a 
zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.
Hozzá keverjük az őrölt fahéjat és cukrot is.
Almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, 
 a szintén feldarabolt eperrel együtt 
az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.
Réteslapokat nedves konyharuhára tesszük 
és 9 négyzetre vágjuk. 
Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze 
fogva,sütőformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk 
az almás tölteléket és forró sütőbe tolva
10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük 
és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk 
belőle, eperszeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!




























Megjegyzés küldése