2014-05-14






Diós-kiflifelfújt...















Kissé viseltes kiflik felhasználásával
 "kavartam" ki, egy szerintem ízében
 és állagában is megfelelő reggeli csemegét.
Az elkészítés első mozzanatai valójában
 a mákos gubára hajaznak, ami ezúttal 
inkább, Gerbeaud érzést közvetít :D
Kísérletező kedvűek vágjanak bele, mert megéri!








Hozzávalók...
6 db-hoz


töltelék...

2 db "szikkadt" kifli
3 dl tej
1 ek rum/rumaroma
50 g barna cukor
20 g vaj
1 kk őrölt fahéj
150 g darált dió
1/2 narancs reszelt héja


"kötőanyag"...

3 db tojás
50 g barna cukor
csipet só
3 ek olaj


tetejére...

sárgabarack lekvár
100 g csokoládé
4 ek tejszín







Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 180 fokra,
 muffin sütő formát előkészítjük, kivajazzuk
(nálam szilikon - nem kellett vajazni:)
Kifliket karikákra vágjuk és a meleg tejben 
elkevert vajas-fahéjas-cukros folyadékot ráöntjük.
Narancs héjat reszelünk rá és darált dióval hintve
felhasználásig félre tesszük. 
Tojásokat szétválasztjuk és a cukrot ketté osztva,
külön-külön kihabosítjuk.A habos sárga részbe 
olajat csorgatunk, majd a két masszát
 egybe telepítjük, majd óvatosan(habot nem törve)
a diós kiflihez forgatjuk. Muffin formákba kanalazzuk 
a diós masszát és forró sütőbe tolva, 
20-25 perc alatt készre sütjük. 
Még forrón lekenjük lekvárral a sütik tetejét
és rácsra téve hűlni hagyjuk. Tejszínt a csokoládéval
vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk és 
a sütemények tetejére csorgatjuk.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!























Megjegyzés küldése