2014-06-11









Káposztás-sárgarépa 
saláta
fűszeres joghurt öntettel...














Ebben a nyári nagy melegben nem igazán szeretek 
sok időt eltölteni a tűzhely mellett főzőcskézve...
ilyenkor előnyt élveznek a friss saláták és 
grillezett húsok, zöldségek...
Csípős salátát ajánlanék figyelmetekbe, amit
friss menta levél íze tesz különlegessé...
üdítő ízvilág, ami cseppet sem hajaz a 
fogkrémre a mentától! :D








Hozzávalók...
4 személyre


1/2 új fejes káposzta
2 db sárgarépa


öntethez...

2 dl natúr joghurt
1 ek apróra vágott snidling
1 tk chili paprika pehely
3-4 friss menta levél
1 ek almaecet
1 tk cukor
egy nagy csipet tengeri só
1/2 kk őrölt kömény
1/2 kk füstölt-őrölt-
 piros paprika


burgonyához...

8 db nagy burgonya 
2 ek mogyoró olaj
1 ek szója szósz
frissen őrölt bors







Elkészítés...


A káposztát legyaluljuk, sárgarépát lereszeljük
 egy tálba. Az öntet hozzávalóit egy tálkában 
villával össze keverjük és a reszelt zöldségekhez
 adva, alaposan bele forgatjuk. 
Pár órányi hűtőben való pihenő után 
füstölt paprika őrleménnyel hintve tálaljuk...
Grillezett húsok, burgonya kísérőjeként 
nagyon ízletes, hűsítő, friss idény saláta.
Önálló fogásként sült fűszeres burgonyával 
fogyasztottuk.
.
.
.
Burgonyákat körömkefével megsikáljuk,
 héjával együtt puhára főzzük. Megtisztítjuk,
negyedekre vágjuk és serpenyőben hevített 
mogyoró olajon pirosra sütjük. Ízlésünknek 
megfelelően sózzuk, borsozzuk és azon melegében 
tálaljuk a jól behűtött salátával :D
Jó étvágyat!




















Megjegyzés küldése