2014-07-30







Alma ecetes 
paradicsom saláta...









Nyári napok egyik kedvelt gyors salátája, 
ez az alma ecetes paradicsom saláta.
Az édeskésre érett paradicsom nagyon klasszul 
harmonizál a lila hagymával, fokhagymával...
Hamar elkészül és mire megteríted az asztalt,
 már össze is érnek az ízek...hmmm egy fűszeres
 grillezett hús mellé jó választásnak tűnik :)
...ti hogy vagytok ezzel? 



Hozzávalók...
(4 személyre)

4 db (nagyobb) paradicsom
1 fej lila hagyma
 fekete olajbogyó
oregánó levélkék
3 ek almaecet
1/2 ek cukor
3 dl víz
őrölt fehér bors
1 kk fokhagyma granulátum
2 ek olíva olaj








Elkészítés...


Paradicsomot, lila hagymát, olajbogyókat 
karikákra vágjuk. Friss oregánó levelekkel
 együtt, egy tálkába rétegezzük.
 Az alma ecetes öntethez össze keverjük a 
hozzávalókat (ízlés szerint alakítjuk a fűszerezést:)
és a zöldségekre öntve, legalább 30 percig hűtőben 
pihentetjük az ízek kellemes, hangsúlyos 
össze érése érdekében.
Jó étvágyat!














Megjegyzés küldése