2014-07-19








Fűszeres-sajtos stangli...










Reggelire készült sós stanglik receptjét hoztam,
Mami(nagyim) recept gyűjteményéből- sajttal
és fűszerekkel ízesítve...igazán kiadós és
 tápláló kezdete a napnak :D Annál is inkább,
 mert zsírral készült (Aki idegenkedik a zsír 
használatától az vajjal is bátran elkészítheti!)
A sok zsiradék miatt, tésztája másnapra
is finom puha marad, nem szárad ki!








Hozzávalók...
(16 db-hoz)

500 g liszt
20 g friss élesztő
250 g zsír/vaj
200 g reszelt sajt
csipetnyi cukor
100 ml langyos tej
1 tk pirospaprika őrlemény
1 kk őrölt köménymag
1 db tojás a kenéshez








Elkészítés...


Langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztőt,
 1 ek liszt és csipetnyi cukor kíséretében 
megvárjuk amíg jól felhabzik.
 Átszitált lisztben elmorzsoljuk a 
zsiradékot és a reszelt sajt felét, sózzuk,
 majd a megérlelt "kovásszal" együtt alaposan
 átgyúrjuk. Meleg helyen,letakarva, duplájára 
kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi
 vastag téglalap alakot nyújtunk és éles késsel 
16 db stanglit(téglalapot)szelünk belőle.
Felvert tojással lekenjük, az összekevert fűszereket 
rászórjuk, majd a reszelt sajt másik felével 
meghintjük. Sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, 
ahol is 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat :D








































Megjegyzés küldése