2014-07-23








Kakaó csíkos-Lime rolád …













Tojás fehérje felhalmozódás ismét a hűtőben, ami
gyors megoldásért kiáltott :D Szép élénkzöld héjú
citrus gyümölcsöket kaptam egy multi bevásárló
helyen, valamint egy lecsepegtetett joghurt is
árválkodott egy dobozba zárva...már csak egy gyors
kavarás és hűsítő pihenő a hűtőben és üdítő
süteményt habzsolhatott a család...
Kukkantsd meg a receptet és ha tetszik próbáld ki :D











Hozzávalók...

piskóta...

8 tojás fehérje
8 ek kristálycukor
1 csipet só
8 púpozott ek liszt
1 ek kakaópor
valamint 2 db erős(nagyobb)nejlon zacskó


krém...

200 g lecsepegtetett joghurt
(450 g-os joghurtot sűrű szövésű
rongyba tettem és pár óra alatt kicsepegett
a savó belőle)
300 ml habtejszín
2 ek porcukor
1 lime leve és reszelt héja











Elkészítés...



Sütpőt előmelegítjük 200°C-ra, egy tepsit sütőpapírral fedünk.
A tojásfehérjéket 20 percig hagyjuk szobahőn pihenni, majd
kristálycukorral és csipet sóval együtt, félkemény habbá verjük.
Lisztet a tojásos masszához szitáljuk és óvatos mozdulatokkal
bele forgatjuk, elkeverjük. A kapott piskóta tésztát megfelezzük
és az egyik részébe kakaóport keverünk. Külön-külön nejlon
zacskókba töltjük, majd nagyobbacska lyukat vágva a zsákok
egyik csücskére, felváltva csíkokat nyomunk belőlük az
előre elkészített tepsibe. Forró sütőbe tolva 10-15 perc
alatt készre sütjük. Azon melegében, papírt lehúzzuk róla,
szorosan feltekerjük és rácsra téve langyosra hűtjük.
A krémhez – a joghurt krémhez keverjük a porcukrot,
lime reszelt héját és levét. Tejszín habosítunk(nem túl keményre)
és mixeljük bele a lime-s joghurtot. A langyosra hűlt tésztára
kenjük és feltekerjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk...
A piskóta édessége és a krém savanykás íze tökéletesen
kiegészítik egymást :D Kellemes időtöltést !




































Megjegyzés küldése