2014-07-04









 Karfiol lepénykék...
olaszos ízvilággal


















Egyik nagy kedvencem a karfiol- sokféle formában 
elkészítettem már, de így tényleg ütős lett :D
Mi is lehetne rossz benne? ...hiszen 
közkedvelt, friss fűszernövényeket és 
a paradicsomot hívtam segítségül.
Mindezt, simulékonyságáról híres mozzarella 
sajttal fogtam össze...nos érdekel? Olvass tovább!







Hozzávalók...
4 személyre



lepénykékhez...


1 közepes fej karfiol
friss oregánó levélkék
(a szárított is megteszi :)
1 tojás
nagy csipetnyi só
frissen őrölt bors
50 g reszelt mozzarella sajt



töltelék...

6-8 db friss bazsalikom levélke
2 evőkanálnyi paradicsom püré/vagy ketchup
50 g reszelt mozzarella sajt








Elkészítés...


Karfiolt rózsáira szétszedve, sós forró vízben 
puhára pároljuk, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük.
Sütőt előmelegít 220 fokra,tepsit sütőfóliával bélelünk.
Egy villával szétnyomkodjuk a puhára főtt zöldséget
 és a benne maradt nedvességet a lehető 
legalaposabban kinyomkodjuk.
Az így kapott karfiol pépet sózzuk és fűszerezzük,
tojás és reszelt mozzarella sajtot keverünk hozzá.
Egy kanál segítségével 4 db lepényként 
alakítunk ki a sütőpapírozott tepsin.












10 percre az előmelegített sütőbe tolva elősütjük,
kivesszük és tetejüket megkenjük
paradicsom pürével/ketchuppel, reszelt sajttal hintjük
és vékonyra metélt bazsalikomot szórunk rájuk.











Újbóli 6-8 perces sütés következik.
Sütőből kivéve egy húslapáttal félbe hajtjuk 
és azon melegében friss kevert salátával
kínáljuk. Akár köretként is el tudom képzelni...
Kissé macerásnak tűnik az elkészítés(pedig nem az ! :)
Bátran fogjatok hozzá, mert megéri!


























Megjegyzés küldése