2014-07-04







Levendulás porcukor...








Nem recept,csak egy egyszerű ötlet... üvegbe zárt 
cseppnyi nyárelő, annak egyik legősibb 
virágával fűszerezve...Elkészítésében 
bizonyosan nem vagyok úttörő,
de az biztos, hogy ezentúl minden
 évben elkészítek majd egy üvegre valót belőle!
Levendula-vanília-porcukor csodás találkája ez.
Hozzávalók aránya...amit én 
alkalmaztam az a 200 g kristálycukorhoz
1 szál levendula virágmorzsája. 100 g -hoz
adagolva is kipróbáltam, de túlzottan illatos,
már-már szappanos jelleget öltött, így maradtam 
a dupla cukor 1 szál virág aránynál :D
Elkészítése...nagyon egyszerű.
A kimért kristálycukorban elkeverjük a levendula
 virágmorzsát és egy-két cseppnyi vanília esszenciát.
Kávédarálóba adagolva porrá őröljük, és már kész is!
Jól záródó üvegbe töltjük, rabul ejtve az aromákat.
Sütemények, kekszek tetejére hintve, valami felséges
kulináris pluszt tud nyújtani!
Gyerekeimnek oly annyira tetszett ez az édes 
kombináció, hogy a kajszis pite mellé
kiskanállal ették volna,
ha az a volna, pont ott nem volna :D
Kellemessen-illatos kísérletezést !


























Megjegyzés küldése