2014-07-30








Parmezános-bazsalikomos
cukkini lepénykék...












Ezeket a lepénykéket eredetileg egy szaftos,
 fűszeres csirke mellé tálaltam köretként,
 de úgy gondoltam megérdemel egy önálló 
posztot is, mert olyan üde és finom.
 Friss salátával szervírozva, joghurttal 
locsolva, kitűnő villás reggelit  
készíthetünk...cukkini szezon van,
 használjuk ki igaz? :D






Hozzávalók...
12 db-hoz


500 g reszelt cukkini
frissen őrölt bors
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk frissen reszelt szerecsendió
50 g parmezán (vagy más karakteres sajt)
1 szál zöldhagyma(vékonyra karikázva)
1 tojás
100-12 g liszt
6-8 levél friss bazsalikom
2-3 levélke friss menta
(vékonyra metélve)
2-3 ek olíva olaj a sütéshez
joghurt a tálaláshoz








Elkészítés...


Zsenge cukkinit nagy lyukú reszelőn héjastól 
lereszeljük, majd sózzuk és 10 percet állni hagyjuk.
Alaposan kicsavarjuk a felesleges nedvességet és 
gazdagon fűszerezzük. Tojást, parmezánt, lisztet
hozzá adva, gondosan össze keverjük.
Serpenyőben 1-2 ek olíva olajat hevítünk,
egy evőkanál segítségével adagoljuk a masszát.
kissé ellapítjuk és 2-3 perc sülés után,
spatulával megfordítva, másik oldalát is pár 
percig pirítjuk. Azon melegében tálaljuk
és kedvünk szerint joghurtot kanalazunk rá :)
Már csak a kedvenc, gőzölgő teánk hiányzik mellé...
Jó étvágyat!















Megjegyzés küldése