2014-07-19








Raffaello alagút...











Külső stílusában hasonló receptek képeit nézegetve,
ötleteltem ki saját verziómat :D Édes és azt hittem
nem lesz nagy keletje, hát hatalmasat tévedtem!
...fél órán belül morzsája is alig maradt :D
Kókusz(az örök kedvenc)és friss gyümölcs 
adta édes lehetőségeket kihasználva,
és ami lényeges még, hogy mindez sütés nélkül
készül! Szeressétek ti is, vigyétek :D











Hozzávalók...
(1 őzgerinc formányi adag)


külső réteghez...


120 g cukor
50 ml víz
200 g tejpor
200 g vaj
200 g kókuszreszelék
2-3 ek darált keksz



töltelékhez...


250 g darált keksz
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek Rum/vagy rumaroma
4 db sárgabarack gyümölcshúsa
60 g darált mandula/
vagy sárgabarackmag
1 ek porcukor
esetleg... langyos tej
(ha túl száraz lenne a massza)







Elkészítés...


Egy őzgerinc formát frissen tartó fóliával bélelünk...
Külső Raffaello réteghez vízből és cukorból szirupot 
főzünk, lángról lehúzzuk és elkeverjük benne a 
vajat,tejport és kókusz reszeléket(amiből elcsenünk 
egy keveset a díszítéshez) valamint 
2-3 evőkanálnyi darált kekszet. Langyosra hűtjük
és 3/4 részével kibéleljük a formánk oldalát.
Alaposan  bele nyomkodjuk, hogy a mintázat szépen
 mutasson majd a kiborítás után :)
Túl lágynak ítéljük a massza állagát, tegyünk 
hozzá még darált kekszet( tartsuk szem előtt azt,
hogy szeletelni szeretnénk a süteményt,tehát
eléggé tömör állagúnak kell lennie :)
A töltelékhez a hozzávalókból, jól formázható
 masszát készítünk, vastag henger alakot sodrunk 
belőle, majd a kókuszos réteg közepébe nyomkodjuk.
Az egészet befedjük a Raffaello-s massza félretett
 1/4 -vel és fóliával fedve pár órára hűtőben 
pihentetjük. Azután tálcára borítjuk és vizes 
kézzel átsimítjuk a felszínét, erre szórunk 
kókusz reszeléket. pluszban sárgabarack lekvár
 csíkkal díszítettem... Éles késsel szeleteljük,
és azonnal tálalhatjuk :D Érdemes hűtőben 
tárolni a továbbiakban is, hogy szépen
 szeletelhető maradjon(mármint,ha nálatok megéri
a "további" állapotot)
















Megjegyzés küldése