2014-10-05









Sütőtökös metélt
pirított mákkal . . .
















Hozzávalók . . .

tésztához...

15 dkg sütőtök püré
(azaz,sült tök turmixolva)
2 egész tojás
~40 dkg liszt
csipet só

150 g darált mák
ízlés szerint porcukor
20 g vaj
















Elkészítés . . . 


Liszthez adjuk a tojásokat , sót és a turmixolt sütőtök pürét.
Rugalmas, jól nyújtható  tésztát kell  kapjunk.
Ha túl kemény lenne kevés vízzel lágyíthatjuk, 
ha pedig túl lágy akkor  lisztet adagolhatunk hozzá.
Kis pihenő után henger alakba sodorjuk, majd szeletekre vágjuk a tésztát,
 majd  nyújtó gép 5 -ös , azután 3 -as fokozatán is átgördítjük...a széles metélt
 vágón végig engedve, üde, sárga tökös tésztánk pompázik az asztalon :D
Hintsünk lisztet készítés közben, nehogy összetapadjanak a tészta csíkok.
Enyhén lisztezett tiszta terítőn szárítjuk, majd papírdobozba téve
 kamrában tárolhatjuk...
Az elkészült "mű" egy részéből, zubogó sós vízben 2 perc alatt kifőzve,
vajon pirított -mákkal szórva, ízletes tészta varázsolódott az asztalra ...
Vigyázzunk a mákot nehogy megégessük a vajas serpenyőben , 
éppen csak hevítsük fel, amíg illatozni nem kezdenek a mák szemek,
majd amikor kihűlt,adjuk hozzá a porcukrot és hintsük a tésztára...!
Jó étvágyat hozzá!

























Megjegyzés küldése