2014-11-14






Morzsás karfiol...
vaníliás joghurt öntettel


















Nosztalgikus hangulat kerített hatalmába
 ennek az ételnek elkészítése közben. 
Anyukámmal együtt, az egyik közös 
kedvencünk(volt:( )
Anya sosem aprózta a dolgot és egy óriás
fej karfiol főzésénél sosem adta alább :D
Amint kikerült a sütőből a kész étel, villát ragadtunk
és onnan, a tálból villázva ettük nagy sziszegések és
kuncogások közepette...régen volt...
Tehát, végy egy szépséges karfiolt és... alkoss!









Hozzávalók...
(2 főre)


1 kisebb fej karfiol
300 g (házi)zsemlemorzsa
2 ek vaj
1 ek barna cukor
1 tk vanília esszencia
300 ml natúr joghurt
méz








Elkészítés...


A világ egyik legegyszerűbb és legkedvesebb 
étele számomra ...
Az öntethez a joghurtba vaníliát és ízlés szerint
 mézet keverünk- felhasználásig hűtőbe tesszük.
A karfiolt egy nagyobb edényben puhára pároljuk
(vigyázva, azért ne essen szét :)
Amíg ez megtörténik, vajon, egy csipet só és 
ízlés szerinti barna cukortársaságában
  aranybarnára pirítjuk a zsemle morzsát.
Magas falú jénaiba kanalazunk belőle és közepébe
 csücsültetjük a lecsepegtetett puha karfiolt
és befedjük a maradék pirított morzsával.
Akinek kedve tartja, locsoljon rá egy kis pohár 
tejfölt és előmelegített 190˙C-os sütőben süssük 
 kb 20 percig ... Azon melegében tálaljuk és 
adjuk mellé a  vaníliás-mézes öntetet.
Jó étvágyat!
























Megjegyzés küldése