2014-11-22







Sült alma gazdagon...













A sült alma illata, egyben a tél varázsát is idézi számomra.
Gyermekkori nagy kedvencem, ami sült húsok mellé köretként,
 de akár desszert gyanánt is (némi vanília fagyi társaságában) megállja a helyét.
 Mostanság gyakori vendég a konyhában, ami elsősorban a
 gyerkőcök kívánsága, hiszen melyik gyerek ne szeretne 
kis kuktát játszani? :D No itt most ne gondoljatok nagy
 receptúra közlésre, egyszerű ötletelés csupán 
csodás almából...







Hozzávalók...
(2 személyre)


1 db nagy savanykás alma
1 kk fahéj
2 ek barna cukor
2 ek (vajon) pirított (házi)zsemlemorzsa
1 nagy maréknyi török mogyoró
(gorombára vágva)
1 ek zabpehely









Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, kis tepsit
sütőpapírral bélelünk, amire rácsücsültetjük a 
széles karikára vágott almát. Pirított vajas morzsát,
zabpelyhet, fahéjat és cukrot össze keverjük és az 
almakarikákra szórjuk. Az egészet ízlés szerint gorombára 
vágott török mogyoróval szórjuk. Sütőbe toljuk és
 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. 
Hmmmmmmmmmmmm karamellizált sült alma illat az 
egész lakásban, pirított, fahéjas mogyoró felhőbe 
burkolva...
ez egy amolyan igazi téli csemege, amit nem 
hagynék ki még egy palacsinta kedvéért sem :D
Szépséges téli napot! Jó sütögetést!


















Megjegyzés küldése